dimecres, 25 de març del 2020

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Pokémon Detective Pikachu" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt5884052/
Nota SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: L'escena del pokémon mim. L'escena del pokémon Torterra, en japonès, Dodaitosu.
Pitjor: El fet que només en Tim Goodman, interpretat pel Justice Smith, pot sentir el que diu el Pikachu, amb la veu del Ryan Reynolds; segons el director, el Rob Letterman, per l'enllaç emocional especial entre fill i pare.
Curiositat: Producte de la franquícia Pokémon basat en el videojoc homònim desenvolupat per Creatures Inc. i llançat el 2016. Recaptació de més de 433 milions de dòlars sobre un pressupost aproximat de 150 milions. En l'inici dels títols de crèdit es mostren unes imatges pixelades del protagonista (en una recreació de la pantalla en blanc i negre del joc "Pokémon Red and Blue"); i, tot seguit, es veu una seqüència amb il·lustracions d'estil manga per presentar partíceps del film i l'elenc principal. Ryme City és Londres, amb alguns retocs. 

Comentari:
Les expectatives, aquí, eren molt baixes. Senzillament, mai m'havia atret aquest univers dels "monstres de butxaca" amb els seus caçadors/entrenadors. I, els primers compassos de la pel·lícula, després de la seqüència preludi de la fujida del Mewtwo, tampoc m'ajudaven a eliminar reticències. No obstant, la sola perspectiva d'un argument més enllà d'enfrontaments entre bestioles prometia quelcom aprofitable. Així ha estat que, amb un argument prou decent, la descaradura simpàtica del Pikachu i una proposta visual bastant correcta, m'ha atrapat. Sí, m'ha divertit. Solvent.

Perdoneu per la meva ignorància!