diumenge, 26 de maig del 2024

LLARGMETRATGE: "The Fall Guy" (2024)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1684562/

DURADA: 126 minuts i mig (Crèdits: 6 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 46 (sobre 100).

MILLOR:
- Malgrat porten a l'empatx, les escenes d'acció i de risc alt; el Logan Holladay va batre el rècord del món Guinness https://ca.wikipedia.org/wiki/Guinness_World_Records en la categoria de Most cannon rolls in a car https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/81591-most-cannon-rolls-in-a-car amb una marca de vuit i mitja.

PITJOR:
- La xerrera excessiva entre els protagonistes, el Colt Seavers i la Jody Moreno, els papers a càrrec del Ryan Gosling i l'Emily Blunt, respectivament; moments com el de la conversa en ple rodatge o el de la pantalla partida es fan bastant insuportables.

NOTES:

1. S'inspira lleugerament en la sèrie homònima https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fall_Guy, creada pel Glen A. Larson per l'American Broadcasting Company (ABC) https://ca.wikipedia.org/wiki/American_Broadcasting_Company, que va emetre's entre el 4 de novembre de 1981 i el 2 de maig de 1986.
2. A partir d'un pressupost de cent cinquanta milions de dòlars, va recaptar-ne'n uns cent trenta.
3. Al llarg dels primers 4 minuts de títols de crèdit, es mostren imatges de l'enregistrament de diferents escenes d'acció; aleshores, en un clip d'un minut, fan un cameo el Lee Majors i la Heather Thomas, els quals interpretaren els papers del Colt i la Jody en la sèrie en la que es basa la pel·lícula.
4. El rodatge es va portar a terme en indrets de Sydney, a Austràlia, entre l'octubre de 2022 i febrer de 2023.

COMENTARI: Diu el Colt, "I'm working on Metalstorm too". I l'Iggy Starr, el personatge a càrrec de la Teresa Palmer, respon, "You lie! We're only on Metalstorm 1". Déu n'hi do, el nivell, oi? En fi, accepto que es tracta d'un homenatge a l'ofici d'especialista i reconec que alguns dels quadres resulten força espectaculars. Però la saturació d'estomacades, explosions i persecucions cansa molt. Després, el vessant romàntic esdevé inversemblant perquè, simplement, no existeix cap química entre la parella, ni en l'amor ni en el conflicte. La trama tampoc em sembla especialment enginyosa; diria que s'aguanta amb pinces, dissimulada amb un to de comèdia no gaire reeixit. Resumint, una autèntica castanya, un despropòsit absolut, pesadíssima.

EN UN MOT: Embotida.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!