dissabte, 9 de gener del 2021

LLARGMETRATGE: "Trouble Brewing" (1939)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0032059/

DURADA: 87 minuts (Crèdits: 1 minut, al principi).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 64 (sobre 100).

MILLOR:
- Els tocaments per sota la taula de la festa.
- La situació a la Blue Star Brewery, amb la batalla d'ampolles, les corredisses i la resta.

PITJOR:
- La nit de lluita a la piscina.
- La cançó insulsa, "I Can Tell It By My Horoscope", composta pel Frederick Cliffe Howchin, el George Formby i el Harry Gifford.

NOTES:
1. Inspirada en la novel·la homònima del 1935 escrita pel Robert William Alexander amb el pseudònim Joan Butler.
2. La Googie Withers, que fa de la Mary Brown, explica que el mateix George Formby, que interpreta el George Gullip, se li va disculpar sobre la circumstància que no el deixaven parlar amb ella fora de les línies de diàleg; de fet, alguns contraplans de l'actriu es van filmar sense el protagonista al seu davant.
3. La dona comenta, també, que el líquid que figurava cervesa de les bótes de la destil·leria era un compost extintor anomenat Pyrene.

COMENTARI: La impressió inicial és de carrinclonada elevada al quadrat i al servei del comediant, el George Formby, qui signaria amb els Ealing Studios, la productora, fins a 22 pel·lícules en 7 anys. Déu n'hi do! Admiro l'intèrpret, conec els seus grans èxits musicals, però el personatge estúpid que encarna en aquest film em provoca certa ràbia. Tot i així, algunes de les escenes fan prou gràcia o, si més no, distreuen la vista. En fi, era una fórmula que funcionava en aquella època. Està bé.

EN UN MOT: Poca-solta.

Perdoneu per la meva ignorància!