dilluns, 18 de gener del 2021

LLARGMETRATGE: "Starting Over" (1979)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0079948/

DURADA: 105 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- La destrossa de la Candice Bergen cantant les tres cançons originals que en Marvin Hamlisch i la Carole Bayer Sager van compondre pel film, "Better Than Ever", "Easy For You" i "Starting Over".
- L'actuació del Charles Durning, que encarna en Mickey, durant l'atac d'ansietat del seu germà a la botiga de matalassos.

PITJOR:
- La pocavergonya del Phil Potter en l'activitat escolar del "Dunk the Teacher".
- L'excitació exagerada de la Candice Bergen, que fa de la Jessica, a l'hotel, quan l'ex-marit, en Phil Potter, li toca l'espatlla.

NOTES:
1. Basada en la novel·la homònima del 1973 escrita pel Dan Wakefield.
2. Recaptà més de 35 milions de dòlars a partir d'un pressupost de 10 milions.
3. Va rodar-se entre novembre del 1978 i febrer del 1979 a Boston i Nova York, als EUA.
4. Diverses escenes estan inspirades en situacions viscudes pel protagonista, en Burt Reynolds, com l'atac d'ansietat o la trucada d'una ex-parella emocionada per motius diferents dels que es creia.

COMENTARI: Sembla ser que el senyor Reynolds cercava allunyar-se de l'encasellament en papers de seductor penques al que la indústria l'havia sotmès i el director, l'Alan Jay Pakula, que inicialment no el volia, es va convèncer, això sí, després de diferents proves, que l'actor se'n sortiria fent d'home corrent, vulnerable, amable. Jo no me l'acabo de creure; més aviat, el veig com un babau amb rampells de ganàpia; per exemple, en l'escena del cop de puny al braç de la seva ex-dona en ple trajecte de cotxe. A més, se m'ha fet llarga i la indecisió del paio m'ha provocat enuig. En fi, ni que fos per les dues nominacions d'Oscar, a la Jill Clayburgh i a la Candice Bergen, havia de donar-li una oportunitat.

EN UN MOT: Comú.

Perdoneu per la meva ignorància!