dijous, 2 de gener del 2020

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Der Vorname" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt7477310/
Nota SUBJECTIVA: 65 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: El resum de la vetllada que la Caroline Peters, que fa de l'Elisabeth, conta per telèfon a la seva mare.
Pitjor: La broma final del Thomas, interpretat pel Florian David Fitz, dient que la notícia dolenta és que el nounat és una nena.
Curiositat: En anglès, s'anomena "How About Adolf?". És una adaptació de l'obra de teatre del 2010 titulada "Le Prénom", del Matthieu Delaporte i l'Alexandre de la Patellière. L'obra va ser portada al cinema pels mateixos autors el 2012. Al principi dels títols de crèdit es veu la imatge d'una ecografia. Rodada a Bonn, Alemanya.

Comentari:
Al principi, m'he trobat pensant "Quina bajanada de discussió, això del nom!"... Després, l'assumpte es torna en una petita disputa de ventilador en la que alguns personatges es disparen retrets a discreció. Però, excepte pel cop de puny de cap al final, la situació sembla bastant controlada. Al cap i a la fi, no es pretén trencar res, com il·lustra l'Elisabeth quan mana, "Calma't o ves-te'n!", el seu germà anuncia, "Marxo!", i ella rectifica, "No, Thomas! Calma't i queda't!". Un altre moment d'alleujament és aquell en el que tots comparteixen la burla per la cara del Thomas. Està bé, li hauria posat més nota si no fos un remake. Quotidiana.

Perdoneu per la meva ignorància!