Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.
FITXA: https://www.imdb.com/title/tt34874258/
DURADA: 71 minuts (Crèdits: 2 minuts).
PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 67 (sobre 100).
MILLOR:
- La crítica que fa la Philomena Cunk, interpretada per la Diane Morgan, del quadre del Vincent van Gogh, "Korenveld met kraaien" https://ca.wikipedia.org/wiki/Camp_de_blat_amb_corbs, i la reacció del professor Richard Thomson.
PITJOR:
- Alguns dels gags de farciment, com el de la consciència duplicada després de la meditació guiada o el de la depressió de l'home del micròfon.
NOTES:
1. El personatge de la Philomena Cunk deriva del programa, "Charlie Brooker's Weekly Wipe" https://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Brooker%27s_Weekly_Wipe, estrenat el gener de 2013 en el canal BBC Two https://ca.wikipedia.org/wiki/BBC_Two.
2. Es presenta en nou capítols, "Chapter I CREATION", "Chapter II SIN & VIRTUE", "Chapter III INNARDS & OUTARDS", "Chapter IV DEATH", "Chapter V DOUBT", "Chapter VI MORALITY & STUFF", "Chapter VII ART", "Chapter VIII WORK" i "The Final Chapter A NEW HOPE".
3. Durant els crèdits, apareixen clips addicionals amb intervencions del Greg Dart, en Prokar Dasgupta, la Joyce Harper, el Brian Cox, el Douglas Hedley i l'Anil Seth.
COMENTARI: Té el punt d'enfrontar eminències intel·lectuals amb les bajanades de l'entrevistadora que, de vegades, s'acosten a quelcom enginyós i, d'altres, a poca-soltades molt estúpides. Gran part del mèrit, doncs, rau en la paciència i les reaccions dels experts. Trobem, per exemple, que la pregunta "How many Ten Commandments were there?", que sona a acudit bàsic, és resposta amb un "You just named them, ten" per la Celia Deane-Drummond. Però, aquí, considero que hi ha terreny per desenvolupar l'assumpte enumerant, potser, diferències de concepció entre religions https://ca.wikipedia.org/wiki/Deu_manaments o diverses fonts. De manera que la rèplica curta queda ridícula. Em fa gràcia, no obstant, el munt de jocs de paraules que donen lloc a malentesos. Parlant de genètica, el mestre Jim Al-Khalili ha d'aclarir que "It's not D and A; it's three letters, DNA" https://ca.wikipedia.org/wiki/%C3%80cid_desoxiribonucleic. I, quan el Richard Thomson puntualitza que "We paint our souls" mentre explica l'obra més coneguda de l'Edvard Munch, "Skrik" https://ca.wikipedia.org/wiki/El_crit, la Cunk s'exclama, "Why do we paint arseholes?", tirant de l'humor escatològic més ordinari. O sigui que, en general, m'ha entretingut força.
EN UN MOT: Provocador.
PAÍS: GB.
INTERÈS: BÉ.
RITME: BÉ.
ELABORACIÓ: BÉ.
TÈCNICA: BÉ.
DENSITAT: BÉ.
ORIGINALITAT: MALAMENT.
INTÈRPRETS: BÉ.
COMPRENSIÓ: BÉ.
Perdoneu per la meva ignorància!
divendres, 24 de gener del 2025
DOCUMENTAL: "Cunk on Life" (2024)
Etiquetes de comentaris:
2024,
Art,
Ciència,
Comèdia,
Coneixement,
Filosofia,
Intel·ligència Artificial,
Literatura,
mockumentary,
Mort,
Pensaments,
Religió
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada