dissabte, 25 de maig del 2024

LLARGMETRATGE: "Mars Express" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt26915336/

DURADA: 88 minuts i mig (Crèdits: 3 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- La primera escena, en la que la Dominique Viger, un dels papers de l'Angéline Henneguelle, és assassinada i la Jun Chow, el personatge interpretat per la Geneviève Doang, s'amaga de l'homicida submergida en l'aigua de la banyera.

PITJOR:
- L'assumpte familiar del Carlos Rivera, a qui posa veu el Daniel Njo Lobé.

NOTES:
1. A partir d'un pressupost de vuit milions i mig d'euros, no va arribar a recaptar-ne'n un i mig.
2. En Jérémie Périn, director i co-guionista, reconeix influència de "RoboCop" https://ca.wikipedia.org/wiki/RoboCop, "2001: A Space Odyssey" https://ca.wikipedia.org/wiki/2001:_una_odissea_de_l%27espai, "Les maîtres du temps" https://ca.wikipedia.org/wiki/Els_amos_del_temps, "Kōkaku Nenōtai Gōsuto En Za Sheru" https://ca.wikipedia.org/wiki/Ghost_in_the_Shell_(pel%C2%B7l%C3%ADcula_de_1995), "Terminator 2: Judgment Day" https://ca.wikipedia.org/wiki/Terminator_2 i "Métal hurlant" https://ca.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9tal_hurlant.
3. El vuit de novembre de 2023, va publicar-se una novel·la escrita per en Cédric Degottex, "Mars Express Tem", que li fa de preqüela.
4. El documental de com va fer-se fou finançat mitjançant la plataforma de mecenatge, KissKissBankBank https://fr.wikipedia.org/wiki/KissKissBankBank.
5. Al final dels crèdits, apareix la dedicatòria, "À la mémoire de/DOMINIQUE VIGER/NICKY".

COMENTARI: L'estètica, els dissenys, en general, una nitidesa del dibuix bastant elegant i la premissa d'un tàndem d'investigadors de principis del segle 23è, semblaven al·licients prou potents per encarar la proposta engrescat i amb certa expectació. Però, ves, malauradament, l'argument fa llufa! No només perquè s'assembla a masses coses, esdevenint un encadellat d'inspiracions sense distinció, sinó que, a més, tant el tema com la conclusió pequen de grolleria, de simples. Trobo el context força interessant, la tecnologia, Mart... De manera que crec que, amb una història decent, tot plegat hauria estat infinitament més satisfactori.

EN UN MOT: Façana.

PAÍS:           FRANÇA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!