dilluns, 10 d’abril del 2023

LLARGMETRATGE: "One Way To Denmark" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7037712/

DURADA: 90 minuts i mig (Crèdits: 3 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- La vacil·lació del Herb, el paper interpretat pel Rafe Spall, en l'escena en la que intenta decidir-se a cometre l'atracament.

PITJOR:
- La Matilda, encarnada en la Simone Lykke, entra en la història de manera massa fàcil.

NOTES:
1. També, es coneix com  "Denmark".
2. El rodatge es va portar a terme, primer, en indrets del municipi d'Esbjerg, a Dinamarca, i, a continuació, en la vila de Tredegar, del comtat gal·lès de Blaenau Gwent; va finalitzar l'octubre de 2017.

COMENTARI: Ens regala uns quants tòpics de cul de món deprimit (en aquest cas, gal·lès) i, aleshores, per estalviar-nos més vulgaritat, salta a una relació precipitada, sense gaire fonament afectiu, en el país de les meravelles. La nena, a càrrec de l'Emma Katrine Zeilau Thorsted, la iaia rondinaire, el paper de la Benedikte Hansen... La idea d'envejar les condicions de vida dels interns d'una presó tampoc em sembla gens original; sí, potser, el concepte de turisme presidiari. No sé. Ni tant sols penso que el Mennesket ved Havet, el monument ubicat en la platja d'Esbjerg dissenyat per l'Svend Wiig Hansen, sigui remarcable. Això, sí; m'ha fet gràcia quan el Herb s'emprenya amb la senyora que despatxa bitllets, la Jeanette Lindbæk Birk, i li corregeix, indignat, "It's Move on! Move on! Not up!".

EN UN MOT: Miserable.

PAÍS:           GB.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!