diumenge, 24 de maig del 2020

SÈRIE: "Rikei ga Koi ni Ochita no de Shoumei Shite Mita" (Del 10 de gener al 13 de març del 2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10635210/episodes?season=1

DURADA: 284 minuts.

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 39 (sobre 100).

MILLOR:
- El plantejament d'analitzar l'amor des d'un punt de vista científic o empíric.

PITJOR:
- L'aparició del paper de l'Arika Yamamoto, la mangaka.

NOTES:
1. Basada en el manga homònim desenvolupat des del 2016 per l'Alifred Yamamoto i publicat a la plana web de Flex Comix Comic Meteor.
2. El mateix manga s'ha adaptat tant a un dorama de quatre episodis, emès de l'1 al 22 de setembre del 2018, com a una pel·lícula amb actors de car i ossos, estrenada l'1 de febrer del 2019.
3. Composta per 12 capítols.
4. Amazon Video va llançar al Japó la sèrie completa el 10 de gener del 2020 i Crunchyroll va fer-ne simulcast amb subtítols en anglès.
5. En anglès, el títol és "Science Fell in Love, So I Tried to Prove it".

COMENTARI: Si bé és cert que alguna escena m'ha fet somriure, recordo l'Ayame Himuro clavant queixalada al menjar amb el que la Kotonoha Kanade mira de nodrir el Shinya Yukimura, la majoria de situacions comunes relacionades amb l'amor que ens mostra la trama es fan feixugues amb la inclusió del pretès rigor científic i la indecisió dels participants. De igual manera, explicar o mencionar conceptes, teoremes, com el Principi de Bernoulli o la feina en física quàntica del Schrödinger, sembla fora de lloc. T'ha d'interessar això si estàs veient una ximpleria d'anime? Per altra banda, empatia nul·la amb uns personatges repel·lents. Al final, no cal legitimar quelcom que no necessita legitimació. No sé com ho haria fet jo per tornar una premissa mínimament prometedora en un argument interessant però està clar que l'autor aquí no ho ha aconseguit. Per cert, la part artística, vulgar. En resum, ha estat un suplici.

EN UN MOT: Dolorosa.

Perdoneu per la meva ignorància!