divendres, 14 d’abril del 2017

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "A Funny Thing Happened on the Way to the Forum" (1966)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt0060438/
Nota SUBJECTIVA: 67 (sobre 100).
Revisió: Potser la tornaré a veure.
Millor: El moment en el que la Domina, interpretada per la Patricia Jessel, obliga el Pseudolus, encarnat en el Zero Mostel, a tornar els diners que ha estafat jugant. La desfilada de dones a casa del Phil Silvers, fent de Marcus Lycus, davant del Pseudolus i el Michael Crawford, en el paper de Hero. La persecució de carros de cavalls del final. En Buster Keaton. Els soldats fent punteria amb la fruita seca a la regatera de les cortesanes. L'entrenament de cops al cap dels gladiadors.
Pitjor: El fet que la Philia, interpretada per l'Annette Andre, sigui un personatge babau.
Curiositat: Basada en el musical homònim composat pel Stephen Sondheim i escrit pel Burt Shevelove i en Larry Gelbart estrenat el 1962. S'inspira en les farses "Pseudolus", "Miles Gloriosus" i "Mostellaria" del dramaturg Titus Maccius Plautus. Se li va atorgar l'Oscar en l'edició del 1967 al director musical, en Ken Thorne, per la seva feina en aquesta pel·lícula. En Buster Keaton, malalt de càncer aleshores, va realitzar la majoria de les acrobàcies del seu personatge. Va filmar-se als Samuel Bronston Studios de Madrid i a les rodalies de la ciutat.

Comentari:
Ofereix un munt de detalls còmics interessants i la proposta, en conjunt, és força divertida. No obstant, alguns dels equívocs, canvis d'identitat, confusions, corredisses, m'han desconnectat momentàniament del film. Potser, l'expectativa m'ha traït una mica però, al final, m'ha convençut prou. 

Perdoneu per la meva ignorància!