divendres, 5 d’abril del 2024

MIGMETRATGE: "South Park: Joining the Panderverse" (27 d'octubre de 2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt29474455/

DURADA: 49 minuts (Crèdits: menys d'1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 53 (sobre 100).

MILLOR:
- Les versions feminitzades i de diferents races de l'Stan Marsh, el Kyle Broflovski, l'Eric Cartman i el Kenny McCormick, a qui posen veu la Mo Ashley, la Bibi Mama, la Janeshia Adams-Ginyard i la Diana Lauren Jones.

PITJOR:
- La befa paral·lela en relació a la feina artesana, d'ofici o vocacional.

NOTES:
1. Representa el cinquè especial per a la televisió de la sèrie d'animació creada pel Matt Stone i el Trey Parker, "South Park" https://ca.wikipedia.org/wiki/South_Park, emesa des de 1997; els quatre anteriors són "South Park: Post Covid", "South Park: Post Covid: The Return of Covid", "South Park The Streaming Wars" i "South Park The Streaming Wars Part 2"; i el posterior, fins ara, "South Park (Not Suitable for Children)"; tots dirigits pel Trey Parker i emesos entre 2021 i 2023, dos cada any.
2. Es tracta d'una paròdia contra l'activisme sociopolític corporatiu forçat, en concret, el percebut en productores com The Walt Disney Company i la seva filial, Lucasfilm Ltd. LLC.

COMENTARI: He llegit que Comedy Central va anunciar el 5 d'agost del 2021 que els pares de la criatura havien signat un acord per 900 milions de dòlars amb la plataforma Paramount+ de cara a allargar la sèrie fins a la trentena temporada. Aquest tracte incloïa 14 especials i la idea era treure'n dos per any. No sé si aquesta informació m'ha condionat però trobo que, en el cas que ens ocupa, s'han limitat a cumplir l'expedient. Perquè sembla com que la història és bastant buida. És a dir, m'està bé la sàtira mes la he trobat mancada de substància; evoca una sensació d'inèrcia sense talent ni enginy. Després, l'estètica primitiva i l'estil d'animació elemental; bé, això ja ho sabia quan m'hi he posat. No m'ha entretingut gaire...

EN UN MOT: Mandrós.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!