dimecres, 21 d’octubre del 2020

LLARGMETRATGE: "Serious Men" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10230414/

DURADA: 114 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 64 (sobre 100).

MILLOR:
- La interpretació de la murrieria i l'arrogància del Nawazuddin Siddiqui, que fa de l'Ayyan Mani.
- La història de la mare que s'aprima.

PITJOR:
- Un frau d'intel·ligència com el que s'explica s'intueix bastant inversemblant en l'actualitat.

NOTES:
1. Basada en la novel·la homònima de 2010 escrita pel Manu Joseph, la qual també va adaptar-se a obra de teatre per la Nikhila Kesavan.
2. Al principi, surt un rètol que diu "Dedicat al meu pare, Dr. DN Mishra (1930-2020)... Gràcies per donar-me el do de la vida i del cinema - Sudhir Mishra".
3. Rodada a Haiban Studio, Raj Chamber, Lalit Hotel, Worli BDD Chawl, Sakshi Art Gallery, Sophia College, St Stanislaus School, Marine Drive Road, Dy Patil Dental School (Pune), Bandra Fort & Garden, Gaiety Galaxy, Manori Beach, Manori School i Manori Road.

COMENTARI: Segons llegeixo, l'autor del text original volia reflexar l'empoderament de les castes humils, dels pobres, per oferir una fotografia més realista que la que fan aquells que els pinten amb certa condescendència i una visió compassiva. Bé, puc identificar aquest tipus de comportament guiat per l'astúcia, la desimboltura temerària, la confiança, la desinhibició i la vanitat però, crec (i no sé res de la realitat índia) que no representaria la tendència d'un estrat social. No obstant això, el dibuix del personatge, un individu ambiciós sense escrúpols que fa allò que ha vist fer al seu pare abans, està molt ben definit. He començat amb molta mandra i, de mica en mica, m'ha anat atrapant.

EN UN MOT: Mesquina.

Perdoneu per la meva ignorància!