dimecres, 6 de març del 2019

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Game of Thrones - Temporada 4a" (des del 6 d'abril al 15 de juny del 2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=4
Nota SUBJECTIVA: 75 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La confessió de l'Aidan Gillen, fent del Petyr "Littlefinger" Baelish, del tercer capítol. L'advertiment i reconeixement, també, en el tercer capítol, del Tyrion Lannister al Podrick Payne, en les pells d'en Peter Dinklage i el Daniel Portman. Les morts d'en Locke i en Karl Tanner, encarnats pel Noah Taylor i el Burn Hugh Winchester Gorman, respectivament, del cinquè episodi. La gosadia d'en Tyrion del final del sisè capítol. El gegant disparant una fletxa immensa, la dalla gran del mur i el darrer somriure que el Jon Snow adreça a l'Ygritte, interpretats pel Kit Harington i la Rose Leslie, respectivament, del novè episodi. 
Pitjor: La interacció entre el Ramsay Bolton i el Theon Greyjoy, interpretats per l'Iwan Rheon i l'Alfie Allen. L'escena del sisè episodi d'en Lucian Msamati, fent del Salladhor Saan, a les termes, explicant l'acudit del vestit vermell i marró.
Curiositat: La integren deu parts. Cobreix els esdeveniments de la segona meitat de la tercera novel·la, titulada "A Storm of Swords", de la sèrie creada pel George R. R. Martin, "A Song of Ice and Fire", juntament amb detalls de "A Feast for Crows" i "A Dance with Dragons", quart i cinquè lliurament de la mateixa saga. Es filmà, principalment, a les Irlandes i a Croàcia. El rodatge va tenir lloc en 136 dies. Els darrers dos episodis van oferir-se, enllestida l'emissió per pantalla petita, en format IMAX a 205 cinemes arreu dels USA.

Comentari:
Deixant de banda un final més aviat de to baix, malgrat les sagetes al cos del Charles Dance, fent d'en Tywin Lannister, i altres detalls, com els esquelets animats o la caiguda del Sandor "The Hound" Clegane, interpretat pel Rory McCann, el paquet del 2014 de la franquícia ens regala algunes llaminadures contundents, com ara l'enverinament del malvat Joffrey Baratheon, en carn del Jack Gleeson, o la batalla de la defensa del mur. També, força interessant, l'evolució i l'aprenentatge pel que ha de passar la Daenerys Targaryen, en pell de l'Emilia Clarke, per convertir-se en líder equànime. Consolidada.

Perdoneu per la meva ignorància!