dijous, 14 de març del 2019

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Game of Thrones - Temporada 5a" (des del 12 d'abril al 14 de juny del 2015)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=5
Nota SUBJECTIVA: 75 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La votació per fer de comandant en cap de la "Night's Watch" del segon episodi. L'arribada a Volantis del tercer capítol, pel pont romà de Còrdova. El moment del quart episodi en el que l'Stephen Dillane, fent d'Stannis Baratheon, explica el seu amor patern a la Shireen Baratheon, interpretada per la Kerry Ingram. L'entrada a Valyria amb la barca del Tyrion Lannister i el Jorah Mormont, interpretats, respectivament, pel Peter Dinklage i l'Iain Glen. De l'episodi vuitè, la reunió d'en Jon Snow, en carn del Kit Harington, amb els caps de tribu, en arribar a Hardhome; i l'atac dels éssers de la nit posterior. En el capítol novè, la rebel·lió dels "Fills de l'Harpia" de Meereen i la fugida de l'arena de Daznak de l'Emilia Clarke, fent de la Daenerys Targaryen, al llom del drac Drogon. També, el penediment final de la Selyse Florent en veure cremar a la foguera la seva filla, la Shireen Baratheon; interpretades per la Tara Fitzgerald i la Kerry Ingram, respectivament. 
Pitjor: La xerrameca de l'Iwan Rheon, fent d'en Ramsay Bolton. L'escena a les cel·les entre el Bronn i la Tyene Sand, interpretats pel Jerome Flynn i la Rosabell Laurenti Sellers, respectivament, del episodi setè. 
Curiositat: La integren deu parts. Cobreix esdeveniments de "A Feast for Crows" i "A Dance with Dragons", quart i cinquè lliurament, respectivament, de la saga creada pel George R. R. Martin, "A Song of Ice and Fire"; encara que utilitza, també, elements tant de la tercera novel·la de la sèrie, "A Storm of Swords", com de la sisena, "The Winds of Winter". Es filmà, fonamentalment, a Irlanda del Nord, Croàcia i Espanya (Sevilla, Osuna i Còrdova).

Comentari:
Sense perdre l'embranzida de les temporades anteriors però amb algun detall difícil d'empassar, com la importància i força sobtades que pren l'ordre religiosa dels Pardals a King's Landing, per molt que ho vulguin justificar amb un suport inicial de la reina mare. En aquest sentit, resulta bastant més convincent l'aixecament opositor dels "Fills de l'Harpia" a Meereen. Són d'agrair alguns dels moments d'èpica bèl·lica, de drama, de tragèdia; en deu hores, n'hi ha un grapat de magnífics. Per la resta, arribats a aquest punt, és gran l'avidesa de conèixer el desenllaç dels diferents fils argumentals, cosa que juga molt a favor de la franquícia, evidentment. Madura.

Perdoneu per la meva ignorància!