dissabte, 16 de març del 2019

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Game of Thrones - Temporada 6a" (des del 24 d'abril fins el 26 de juny del 2016)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=6
Nota SUBJECTIVA: 74 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: En el quart capítol, quan l'Emilia Clarke, interpretant la Daenerys Targaryen, cala foc al temple dels Dosh Khaleen a la ciutat de Vaes Dothrak. La història "Hold the door" de l'Hodor, en carn d'en Kristian Nairn, del cinquè episodi. Del novè episodi, en la batalla de Winterfell, l'espectacularitat de la lluita de la infanteria durant la primera escomesa de la cavalleria dels Bolton. També, el moment en el que en Jon Snow, interpretat pel Kit Harington, demana la bruixa que si cau en combat no el torni a ressuscitar. 
Pitjor: Del tercer capítol, els intents de conversa del Peter Dinklage amb la Nathalie Emmanuel i el Jacob Anderson, fent, respectivament, d'en Tyrion Lannister, la Missandei i el Grey Worm. En el quart i setè episodi, la xerrameca del Jonathan Pryce, fent de "pardal superior". El no-duel entre la Faye Marsay i la Maisie Williams, en els papers de la Waif i l'Arya Stark, del vuitè capítol.
Curiositat: La componen deu parts de material original no inclòs en els llibres de la sèrie "A Song of Ice and Fire", escrita pel George R. R. Martin. El cost de cada episodi superà els deu milions de dòlars. El rodatge va tenir lloc a Irlanda del Nord, Espanya, Croàcia, Islàndia, Canadà i Catalunya.

Comentari:
La temporada sisena, malgrat sigui de palla, té la culpa de que hagi estat veient la sèrie fins aquest punt; per un motiu tant estúpid com que algunes escenes es van enregistrar a Girona (Oldtown i Braavos) o al Castell de Santa Florentina de Canet de Mar (Horn Hill). Com de costum, ens enfrontem a un munt de mort i destrucció, maquinacions malèfiques, cullerades de diàleg feixuc i intranscendent, fatxenderia, sang i fetge, èpica, alguna redundància... i acudits, un parell. Em ve al cap l'escena de la Waif perseguint l'Arya amb un rictus a la cara de Terminator... Quina nyapa! Però també gaudim d'escenes i girs argumentals, si no gaire brillants, almenys, emocionants. Se m'acud una aparició convenient del no res de l'oncle Benjen Stark, en carn del Joseph Mawle, quan els zombies són a punt d'atrapar els fugitius, Bran Stark i Meera Reed, interpretats per l'Isaac Hempstead Wright i l'Ellie Kendrick. Més enllà de la inèrcia, s'expliquen coses; i això és engrescador. No obstant, començo a estar-ne una mica tip de certes trames, em fatiguen. Persistent.

Perdoneu per la meva ignorància!