dissabte, 5 de març del 2016

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Hotel Transylvania 2" (2015)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt2510894/
Nota SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La part tècnica i artística. El personatge de la Winnie, al que li dóna veu la Sadie Sandler. El camp Winnepacaca com a paròdia de la tendència moderna al control, desnaturalització i innocuïtat. La confusió de l'àvia Linda, la Megan Mullally, amb el seu veí Paul, pensant-se que és home-llop per les seves grenyes. 
Pitjor: El transtorn (estúpid) de parla del Dennis, a qui posa veu l'Asher Blinkoff, quan diu "perquè" (en anglès, kibause en lloc de Because).
Curiositat: Seqüela de la pel·lícula del 2012 "Hotel Transylvania"; dirigida pel mateix director, en Genndy Tartakovsky. En el vídeo viral "Koo Koo" es mostren en Gene Wilder i el Cesar Romero tal com apareixien a "Young Frankenstein" del 1974 i "Batman" del 1966.

Comentari:
Proposta ensopida i carrinclona que no fa justícia a una animació magnífica. Gairebé superat el conflicte convivència/mestissatge/diversitat, aborda l'amenaça que representa el progrés i l'evolució de la societat davant l'anhel de perdurabilitat. Potser, per aquells que es trobin en situacions familiars semblants, metafòricament parlant, resultarà interessant. A mi m'ha costat una mica. 

Perdoneu per la meva ignorància!