dijous, 24 de març de 2016

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Silicon Valley - Season 1" (6 d'abril a 1 de juny de 2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt2575988/
Nota SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La resolució de la temporada, sobretot, per l'escena del vuitè capítol en la que es concep la millora de l'algorisme de compressió de dades que fa Pied Piper mereixedora del guardó a la competició d'emprenedors, TechCrunch Disrupt.  
Pitjor: L'episodi sisè, entre d'altres detalls, pel joc ximple entre els integrants de l'equip que dóna el personatge de la Tara, interpretat per la Milana Vayntrub. També per l'aventura inversemblant del Zach Woods, fent de Donald 'Jared' Dunn, passant 103 hores, és a dir, més de quatre dies, engabiat dins un contenidor. I sobretot, el tarannà exasperant del personatge principal, el Richard Hendricks, encarnat pel Thomas Middleditch
Curiositat: En els títols de crèdit del darrer lliurament de la tongada s'honora la memòria de l'actor Christopher Evan Welch, que donava vida al bilionari Peter Gregory en la sèrie i que morí de càncer de pulmó. L'índex de compressió al que es fa referència, el Coeficient Weissman, fou creat pel professor de la universitat d'Stanford Tsachy Weissman i l'estudiant Vinith Misra a petició expressa dels productors. S'ha emès una seqüela i, en breu, se n'emetrà una altra.

Comentari:
Enganyat per l'etiqueta de "comèdia" que l'acompanya, doncs les situacions ridícules que retrata a mi no m'han fet gaire gràcia, si l'hagués de descriure amb una frase aquesta seria, "crònica d'una colla de repel·lents tecnològics en el seu camí cap a la fortuna i el reconeixement". En el cas que allò que mostra sigui mínimament fidel a la realitat que parodia, se li pot concedir el valor del testimoniatge i això la fa interessant. No obstant, no crec que vegi les parts posteriors.

Perdoneu per la meva ignorància!