dimecres, 10 de maig del 2023

LLARGMETRATGE: "The Unbearable Weight of Massive Talent" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11291274/

DURADA: 107 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 34 (sobre 100).

MILLOR:
- El gag del Nicolas Cage amb la substància immobilitzadora en la sala de les càmeres de seguretat del complex residencial del Javi Gutiérrez, el paper del Pedro Pascal.

PITJOR:
- La localització de la trama a Mallorca i presentant un complot contra el president de Catalunya quan, de fet, va rodar-se a Hongria i Croàcia.

NOTES:
1. El gruix del rodatge es va portar a terme entre el 5 d'octubre i el 24 de novembre de 2020 a Budapest, Hongria, en la ciutat croata de Dubrovnik i en la ciutat de Los Angeles, a l'estat nord-americà de Califòrnia; va ajornar-se cinc mesos per culpa de la COVID-19.
2. El guió original, redactat pel Tom Gormican, el director, i en Kevin Etten, va ser inclòs en l'edició del 2019 de The Black List, gestionada pel Franklin Leonard.
3. En Nicolas Cage va demanar de substituir una aparició prevista en el guió del Quentin Tarantino per la del seu amic, el David Gordon Green, a qui va conèixer quan va participar en "Joe", el film de 2013 dirigit pel darrer.

COMENTARI: Entenc que ja es pretén tal grau de patetisme per afavorir l'humor ridícul de comèdia absurda. I, fins a cert punt, el trobo justificat en l'escena de l'al·lucinogen. Però la paròdia no fa gràcia i el plantejament que, d'entrada, ja no semblava gaire brillant, no atrapa en cap moment. Si de cas, puc aplaudir el truc del desdoblament de protagonista; fa el fet. En Kevin Etten declarà en una entrevista que tant ell com el director adoren l'actor i volien celebrar-lo. Amb tot, no obstant, crec que l'homenatge es torna burla.

EN UN MOT: Penosa.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!