diumenge, 8 de setembre del 2019

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Escape Room" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt5886046/
Nota SUBJECTIVA: 58 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La sala de billars invertida.
Pitjor: L'habitació del verí al·lucinogen. L'escapada de la Zoey Davis, interpretada per la Taylor Russell. L'enfrontament amb el mestre de cerimònies.
Curiositat: Amb un pressupost de nou milions de dòlars, fou un èxit comercial, recaptant-ne més de cent cinquanta-cinc. S'ha anunciat l'estrena d'una seqüela cap a l'agost del 2020. L'estrena a Polònia es va endarrerir després que, el 4 de gener del 2019, cinc noies de 15 anys morissin en un recinte escape room de Koszalin intoxicades per monòxid de carboni.

Comentari:
M'han decebut en la resolució dels enigmes els papers tant del Nik Dodani com de la Taylor Russell, que encarnen en Danny Khan i la Zoey Davis, un "expert" en escape rooms i una intel·lectual universitària; en realitat, les proves no són gaire exigents mentalment, heus aquí. A més, el context argumental no sembla especialment original; s'intueixen nocions d'altres pel·lícules de més entitat. Malgrat això, la dinàmica pròpia del joc juntament amb uns escenaris convincents i atractius sedueixen prou per deixar bona impressió. Acceptable.

Perdoneu per la meva ignorància!