dissabte, 9 de juliol del 2016

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Strings" (2004)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt0374248/
Nota SUBJECTIVA: 79 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: El naixement de la filla de l'Erito i l'Eike. L'escena en la que el Ghrak és rebutjat definitivament per la Jhinna. El moment de la mort de la Jhinna i el seu funeral amb el detall del seu germà deixant anar la cinta.
Pitjor: L'ocell Ola volant en l'escena final.
Curiositat: Fou guardonada amb el premi al millor director revelació en l'edició del 2004 del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Un dels productors hi creia tant fermament en el projecte que va vendre's el seu cotxe clàssic per tal de finançar-lo. 

Comentari:
He de confessar que, a priori, era una mica reticent a enfrontar-me a una pel·lícula de titelles de fils, em feia molta mandra. Paradoxalment, però, han estat els detalls inherents a les marionetes introduits a l'acció i a la història els que m'han admirat més; per exemple, la substitució d'una extremitat malmesa o el fet de simbolitzar el tancament d'un recinte amb l'aixecament d'una barra que els cordills verticals no poden travessar en horitzontal. Malgrat un argument no gaire original i les limitacions previstes d'un duel final decebedor entre l'hereu i el comandant major reconstruït, la seva delicadesa m'ha convençut.

Perdoneu per la meva ignorància!