divendres, 27 de maig del 2016

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi" (1983)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt0086190/
Nota SUBJECTIVA: 90 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure més, si ho puc evitar.
Millor: La princesa Leia ensenyant pell a l'antre del Jabba the Hutt. Les curses i persecucions d'Speeder Bikes als boscos d'Endor, malgrat els efectes visuals són en alguns casos grollers. Si no fos perquè ja era sabut, la revelació del parentiu de la Leia i el Luke. L'escena en la que un Darth Vader moribund mostra el rostre al seu fill.
Pitjor: Totes les caretes i animatrònics dels extraterrestres. Els ewoks en general, excepte en el pla en que una parella són impactats i un d'ells mor.
Curiositat: Originalment, es va treballar amb el títol "Revenge of the Jedi" però els productors el van descartar perquè van considerar que el codi ètic dels Jedi no admetria la venjança. Per raons de seguretat, el títol en clau per la pel·lícula era "Blue Harvest", inspirat en la història "Red Harvest" del Dashiell Hammett. El pòster oficial mostra l'avís "Aquest film pot ser massa intens per a nens molt petits"

Comentari:
En alguns passatges sembla sobrecarregada de detalls irrellevants que, efectivament, donen infinita riquesa a l'univers pel que es mou però, sovint, atabalen. Tot i així, l'espectacle és indiscutible i ofereix la satisfacció de mostrar el trionf d'una gran causa, com és l'enderroc d'un règim autoritari. Captivadora.

Perdoneu per la meva ignorància!