dilluns, 18 de febrer de 2019

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Resident Evil: Retribution" (2012)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt1855325/
Nota SUBJECTIVA: 25 (sobre 100).
Revisió: No l'hauria d'haver vist.
Millor: La seqüència inicial, l'abordatge del vaixell càmara enrere. Les radiografies dels ossos trencats amb els cops de puny. 
Pitjor: Algunes coreografies de lluita amb vols mal executats. 
Curiositat: Basada en el món de la franquícia "Resident Evil", coneguda al Japó com "Biohazard", creada pel Shinji Mikami i el Tokuro Fujiwara. Representa el cinquè lliurament de la sèrie de films, precedit per "Resident Evil: Afterlife", el 2010, i seguit per "Resident Evil: The Final Chapter", del 2016. Se li estima un retorn de més de dos-cents quaranta milions de dòlars, davant dels seixanta-cinc d'inversió.

Comentari:
La impressió global que em queda de la primera adaptació cinematogràfica de la saga és força positiva, de producte convincent. I, encara que, al llarg dels anys, he romàs absolutament aliè als desenvolupaments argumentals de la història, com a neòfit, m'esperava quelcom una mica més interessant que un simple episodi de violència vulgar i maldestre vestit de rescat barroer. Imagino que la pel·lícula pren sentit només per afeccionats del títol i per aquells qui la devien gaudir en formats 3D. Decebedora.

Perdoneu per la meva ignorància!