diumenge, 13 de gener del 2019

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Meitantei Konan: Beikaa Sutoriito no Bourei" (2002)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt0990372/
Nota SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: El sacrifici de la Ran al tren.
Pitjor: El lligam qüestionable entre l'assassinat d'en Tadaaki Kashimura, amb missatge fúnebre pel mig, i el joc digital.
Curiositat: Sisena, de les pel·lícules de la franquícia del personatge creat pel Gosho Aoyama el 1994. El títol en anglès és "The Phantom of Baker Street". Va fer 3.400 milions de iens a taquilla, la vuitena més important en recaptació. En la realitat virtual, establerta al 1888, la Irene Adler canta una peça de l'opera "Tosca" del Giacomo Puccini estrenada el 1900.

Comentari:
Deixant a banda certes llicències poètiques, trobem una situació interessant prou ben lligada amb el món del personatge japonès ajuntant el component de ciència-ficció de les càpsules recreatives letals de realitat virtual, els apunts del Londres del Jack the Ripper de finals de segle XIX i les intervencions dels personatges del Sir Arthur Ignatius Conan Doyle. L'altre línia argumental, però, la del científic prodigi, no sembla tan sòlida i grinyola una mica a l'hora de la barreja. Malgrat tot, força entretinguda.

Perdoneu per la meva ignorància!