diumenge, 8 de febrer del 2015

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Spun" (2002)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.  

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt0283003/
Nota SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: Un muntatge de les imatges àgil, nerviós. Cap al final, amb The Cook, el Mickey Rourke, conduint i en Ross, el Jason Schwartzman, dormint al seient del copilot, que el primer es desfoga explicant l'anècdota de la seva mare sacrificant una ventrada de cadells tot justificant-se-li dient, "Només em desfaig del que no puc cuidar. Tant de bo pogués fer el mateix amb tu!". Tant en els títols de presentació com en els de crèdit, el nom de cada personatge es mostra amb el seu propi estil.   
Pitjor: La inserció d'alguns plans innecessaris com, per exemple, del motor del vehicle.
Curiositat: El projecte va gestar-se com a documental sobre el món de la meta-amfetamina. No obstant, va convertir-se en un guió basat en els tres dies de l'hivern del 1995 en els que el guionista i co-productor, el Will De Los Santos, va passejar-se per Eugene, Oregon, amb un sintetitzador de la droga. 

Comentari:
No ens trobem davant una trama elaborada ni una acció frenètica tant sols de l'opció de contemplar allò que ens ensenya el director. És, precisament, la sordidesa de la proposta la que ha atret la meva atenció. Interessant.
 
Perdoneu per la meva ignorància!